bif

Per Bjerregaard hædret med Rodeprisen 2012

Brøndbyernes IF
10. december 2012 - 18:00 af: lerche@brondbyif.net

Rodeprisen er en fodboldpris, som blev indstiftet i 2006 - faktisk den største af sin slags i Danmark. Prisen er inspireret af den daværende direktør i Divisionsforeningen, Claus Rode, som gennem en årrække bl.a. var med til at indgå de første, vigtige tv-aftaler. Disse aftaler har haft en afgørende betydning for udviklingen af professionel fodbold i Danmark, og de har stadig en stor betydning for klubber over hele landet.

Bo Andersen (kommunikationschef hos TV2) overrakte prisen til Per Bjerregaard ved en lille ceremoni i klubhuset tirsdag d. 4. december. Her er et uddrag af Bo Andersens tale:

"Hvert år siden 2007 er Rodeprisen blevet tildelt personer, som på forskellig vis har været med til at højne niveauet og fremme udviklingen i dansk fodbold. Faktisk var det netop her i Brøndby, at den første Rodepris blev uddelt i 2007 til Emil Bakkendorff, så det er en stor fornøjelse for os at være tilbage her på Vestegnen i dag.

Priskomitéen har i år bestået af TV 2 SPORTs sportschef Lene Ugilt Hansen, fodboldekspert og kommentator Jens Jørgen Brinch, B.T.?s sportschef Jacob Staehelin, Divisionsforeningens direktør Claus Thomsen og ikke mindst Käthe Rode, som også er med her i dag til at overrække Rodeprisen 2012.
I år har priskomitéen valgt at hædre fire af dansk fodbolds ?grand old men? som i de seneste mange år har været med til at professionalisere fodbolden, samtidig med at de har fastholdt en stærk og loyal tilknytning til deres respektive klubber ? nemlig Hans Bjerg-Pedersen fra Lyngby, Niels-Christian Holmstrøm fra KB, Jørn Kønig fra HIK og naturligvis Brøndbys Per Bjerregaard, som vi er samlet i dag for at hylde.
Priskomitéen hæfter sig bl.a. ved, at Per Bjerregaard allerede på et tidligt tidspunkt, tilbage i 80?erne, satte dagsordenen og var med til at etablere landets første fuldtidsprofessionelle fodboldklub ? en vigtig bedrift, som sidenhen har vist vejen for mange andre klubber. Ud over en kæmpe indsats her i Brøndby, har Per også bestridt diverse udvalgsposter i bl.a. DBU-regi, og derigennem været med til at sætte kursen for dansk topfodbold.

Når man tager et kig på listen over af alle de ting, Per har været involveret i gennem årene, er det tydeligt for enhver, at det bestemt ikke har været et 9-til-5-job!

Vi håber derfor, at du - Per - vil tage imod Rodeprisen i den ånd, den er tiltænkt: Nemlig som et skulderklap og en anerkendelse af din kæmpe indsats for dansk fodbold i de seneste fire årtier.
Et stort, stort tillykke!"

Der skal også fra klubben lyde et stort Tillykke til Per med den fornemme pris.

På TV2's hjemmeside vil man kunne se et længere indslag via dette link www.tv2sport.dk/rodeprisen