bif

HistorieUdskriv side

Her skildres kvindernes historie i Brøndby IF siden de holdt deres indtog i 1971.

2012
Starten på 2012, kvartfinale imod de forsvarende Champions League mestre fra Olympique Lyonnaise, men også to klare nederlag på to gange 0-4 til de senere dobbelte mestre og exit Champions League 2011/12.

Dermed kunne fokus rettes imod de to hjemlige turneringer, som betød forsvar af to titler fra sidste sæson, og det startede godt med forsvaret af DM titlen, da Fortuna Hjørring blev besejret med 3-0 i ligaens anden spillerunde i foråret, og yderligere to gange i april måned tørnede mandskaberne sammen i pokalturneringen og 3-1 og 2-1 til Brøndby IF, hvilket betød at Brøndby IF stod i sin tredje pokalfinale i træk og dermed også kunne vinde den for tredje år i træk.

Brøndby IF gik derefter op og vandt 2-0 i Skovbakken i slutspillets første kamp og spillede derefter 1-1 i Fortuna, og så var kimen til klubbens ottenede Danmarksmesterskab lagt, og titlen kom i hus med 2-0 sejren i Ballerup den 2. juni, og blot tre dage senere gjaldt det pokalfinalen imod BK Skjold. En finale der blev vundet med 4-0 og dermed for tredje år i træk vinder af "The Double" og sjette gang i alt.

2011
Brøndby IF indledte foråret med at skulle forsvare sin pokaltitel fra året før, og det blev til en sejr på Vejle Stadion imod de evige rivaler fra Fortuna Hjørring og den femte pokaltitel kom i hus via en 3-2 sejr og det var syvende gang at Brøndby IF stod i poaklfinalen.

Efter triumfen i pokalen gjaldt det mesterskabet, som de to seneste sæsoner var gået til Fortuna Hjørring som stod noteret for syv Danmarksmesterskaber, men Brøndby IF kom fra baghjul og blandt andet via en knusende 6-0 sejr hjemme over Fortuna kom det syvende Danmarksmesterskab i hus og for fjerde gang hjemtog klubben "The Double" og den tolvte titel i alt udendørs.

Efter sommerpausen blev der stillet nye mål for sæsonen 2011/2012 og holdet fik ligeledes i sommerpausen ny hovedsponsor i form af logistikfirmaet SkanLog der indgik en 3-årig hovedsponsoraftale med kvindeafdelingen. De to titler skulle forsvares og mandskabet ville i foråret 2012´s 1/4 finale i Champions League samt gå ubesejret igennem i den hjemlige liga. Kravet i den hjemlige liga blev opfyldt med blot en uafgjort på udebane imod Fortuna Hjørring og ellers 13 sejre.

Ligeledes kom der videre avancement i pokalturneringen, hvor der i foråret 2012 venter to spændende pokalsemifinaler imod Fortuna Hjørring. I Champions League blev først Standard Liege besejret og siden italienske ASD Torres FC så Brøndby IF i foråret 2012 indleder sæsonen med to 1/4 finalekampe imod de forsvarende Champions League mestre Olympique Lyonnaise.

35 betydende kampe, 31 sejre, 1 uafgjort og 3 nederlag bød 2011 på og en flot målscorer på 162-23.

2010
Brøndby IF vandt i foråret deres fjerde pokaltitel med en 2-0 sejr over de forsvarende mestre fra Skovbakken, mens det i den hjemlige liga blev til sølvmedaljer for andet år i træk og dermed den niende top to placering i træk.

Efter sommerferien tog holdet fat på Champions League kvalifikationen på hjemmebane, hvor det blev til tre overbevisende sejre og dermed adgang til selve hovedturneringen, hvor polske Unia Racibórz ventede. Efteråret bød også på pokalfodbold, hvor OB blev slået i kvartfinalen, hvilket betød, at holdet i foråret 2011 har to semifinalekampe imod Skovbakken, som holdet i foråret besejrede i finalen 2010.

Brøndby gik videre med samlet sejr over polakkerne i Champions League, men måtte se sig selv slået ud af turneringen til engelske Everton i 1/8 finalerne, og dermed ventede der ikke europæiske kampe i det tidlige forår 2011 i 1/4 finalerne.

2009
Exit i pokalkvartfinalen ude til Fortuna Hjørring med sviende 0-5 der ikke viste det reelle spil i den kamp. Brøndby IF´s syvende Danmarksmesterskab kom ikke i hus, da Fortuna Hjørring hjemtog sin sjette titel og dermed tangerede Brøndby IF´s antal. Det blev det andet sæt sølvmedaljer og 9 sæt medaljer i træk til Brøndby IF.

I efterårets UEFA regi blev det endestationen efter 7 kampe og to nederlag til tyske Turbine Potsdam i 1/8 finalerne.

2008
Exit i pokalkvartfinalen til Fortuna Hjørring efter 2-3. Kvartfinalen i UEFA regi blev ligeledes endestation imod italienske Bardolino Verona på straffespark efter begge kampe endte 1-0 til udeholdet. Efter de to skuffelser indledte Brøndby IF deres suverænt bedste forår i den hjemlige turnering. Slutspillet blev indført, og i grundspillets seks kampe blev til til lutter sejre og 29-0 i målscorer.

I slutspillet blev det til fem sejre og uafgjort 0-0 i Fortuna Hjørring og foråret sluttede af med 11 sejre, 1 uafgjort og en målscorer på 51-0. Det blev samtidig til det sjette Danmarksmesterskab på stribe til Brøndby IF. Efteråret bød endnu engang på UEFA kampe, og efter fem kampe ude i Europa blev endestationen endnu engang kvartfinalen imod de senere finaledeltager Zvezda fra Rusland.

2007
Brøndby IF vandt deres tredie Inde DM titel, og samtidig også den sidste, da disciplinen blev nedlagt til fordel for futsal. I kvartfinalen i UEFA regi mødte holdet tyske Turbine Potsdam, og efter 3-0 hjemme og 1-2 i Tyskland stod holdet i sin anden semifinale, der dog endnu engang blev til et nederlag til de senere mestre Arsenal.

Brøndby IF stod i sin femte pokalfinale, og den blev vundet med 2-1 på straffespark over Fortuna Hjørring efter 0-0 i ordinær og forlænget spilletid, målscorer på straffespark var Cathrine P. Sørensen og Stine Kjær. I juni blev det femte Danmarksmesterskab hentet til klubben, og dermed sikrede Brøndby IF sig også for tredje gang "The Double".

Efteråret bød på kampe i UEFA regi, og for fjerde gang af fem mulige spillede Brøndby IF sig til foråret 2008´s kvartfinaler.

2006
Inde DM blev ikke gevundet for tredie år i træk. Det blev til bronzemedaljer efter 5-0 sejr over Skovlunde IF. Brøndby IF hentede ikke sin tredie pokaltitel i træk, da det blev til et nederlag til Fortuna Hjørring på 0-1 i kvartfinalen. Brøndby IF blev ekspederet ud af UEFA regi mod franske Montpellier med to nederlag.Til gengæld blev det til det fjerde Danmarksmesterskab i træk, og endnu engang foran rivalerne fra Fortuna Hjørring.

Efteråret stod igen på kvalifikation til UEFA, og for tredie gang af fire mulige spillede Brøndby IF sig til kvartfinalerne i foråret 2007.

2005
Fokus var væk fra UEFA i foråret, og Brøndby IF generobrede Inde DM titlen for andet år i træk med sejr på 5-0 over Skovlunde IF. Ligeledes blev pokaltitlen gevundet med 3-0 over Fortuna Hjørring, og dermed var det Brøndby IF´s fjerde pokalfinale på fem år. Cathrine P. Sørensen blev i øvrigt årets pokalfighter.

En måned senere blev "The Double" gevundet for andet år i træk foran de evige rivaler fra Fortuna Hjørring og det tredie mesterskab på stribe. Efteråret bød atter på kvalifikation i UEFA regi, og Brøndby IF spillede sig til kvartfinalerne i foråret 2006.

2004
Det største år hidtil i kvindernes tid i Brøndby IF. Danmarksmester indendørs med en finalesejr på 3-2 over Skovbakken, som de to foregående år havde besejret Brøndby i finalerne med 5-3 og 3-2. I foråret spillede Brøndby IF sig frem til semifinalerne i UEFA Cuppen, der dog blev tabt til svenske Umeå.

Den tredie pokalfinale på fire år, og denne gang kom titlen i hus med en finalesejr på 2-0 over Skovlunde IF på mål af Anna Jørgensen og indskiftede Julie Rydahl. Brøndby IF tager ligeledes deres andet Danmarksmesterskab, igen foran Fortuna Hjørring og tog dermed klubbens første "The Double". Året sluttede skuffende af med exit i kvalifikationsrunden i UEFA regi.

2003
Endnu engang sølvemdaljer i indendørs Danmarksmesterskabet. Efter to år med medaljer - dog ikke af guld - vinder Brøndby IF Danmarksmesterskabet og indfrier dermed hovedmålet bag 3 års planen fra år 2000. Guldet hentes hjem foran Fortuna Hjørring. Efteråret bød desuden på debut i UEFA sammenhæng med debutkamp og sejr på 2-0 imod skotske FC Kilmarnock.

2002
Brøndby henter sølvmedaljer i indendørs Danmarksmesterskaberne. For andet år i træk står Brøndby IF i pokalfinalen, og endnu engang med et nederlag til Fortuna Hjørring. Denne gang på 1-4, og målscorer for Brøndby IF var Cathrine Paaske. Samme år tog Brøndby IF sølvmedaljerne i Danmarksmesterskabet efter Fortuna Hjørring.

2001
Brøndby IF´s kvinder står for første gang i en pokalfinale, hvor det bliver til et nederlag på 2-3 til Fortuna Hjørring. Målscorer for Brøndby IF var Anja Thorsen og Janni L. Johansen. Brøndby IF henter sine første DM medaljer i kraft af 3. pladsen.

2000
Bestyrelsen i Brøndby IF´s Amatørafdeling iværksætter en 3 års plan for kvindeelitefodbold, efter at holdet for en kort bemærkning var nede i 1. division i en enkelt sæson. En stærk elitesatsning, som skal bringe kvinderne med i medaljestriden efter 4 år i landets bedste række uden medaljer.

1999
Ender som nr. 7 i ligaen, og må ud i to kvalifikationskampe imod Vorup, som begge tabes. Den sidste kamp imod Vorup er samtidig Brøndby IF´s kamp nummer 100 i landets bedste række. Brøndby IF må ned i landets næstbedste række.

1998
Ender som nr. 6 i landets bedste række

1997
Brøndby IF får sin første tidligere landsholdsspiller i truppen, Helle Bjerregaard. Helle startede sin karriere i Fortuna Hjørring i 1987, hvor hun debuterede på A-landsholdet, hvorefter turen gik til Rødovre inden skiftet til Brøndby IF. Ender som nr. 5 i ligaen

1996
Første sæson i landets bedste række, hvor turneringen samtidig vendes fra forår/efterår til efterår/forår. Ender som nr. 6 og undgår lige med nød og næppe en af de to nedrykningspladser. Brøndby IF får samtidig sin første spiller på A-landsholdet, Hanne Nørregaard. der debuterer 31. august

1995
Kvinderne vinder 1. division og rykker efter 24 års eksistens op i landets bedste række

1987
Klubben introduceres som aktieselskab på fondsbørsen som den blot anden klub i verden

1978
Brøndby IF indfører proffesionel fodbold i klubben på herrersiden

1973
To år efter kvindernes indtog i Brøndby IF spilles der om det første DM for kvinder, men Brøndby IF har lang vej frem til den absolutte elite i Danmark på daværende tidspunkt. Dette år overtager Per Bjerregaard formandsstolen i Brøndby IF

1971
Pige- og kvindefodbolden holdt sit indtog i Brøndby IF under den på daværende tidspunkt nyligt valgte formand, Kjeld Rasmussen.

1964
Brøndby IF stiftes som en sammenslutning af Brøndbyøster Idrætsforening og Brøndbyvester Idrætsforening

 
Wall of Business
ALOEVERA
Køb dine kosttilskud og kropspleje- produkter hos Aloeverakompagniet og støt din klub med 20%
 
Facebook
Facebook

Følg holdet på facebook
 
3F ligaen
3F liga

Tjek ligaens facebookside