Menu

Kvindefodbold i Brøndby gennem årene

Her skildres kvindernes historie i Brøndby IF siden de holdt deres indtog i 1971.

2019

Sæsonen 2019-20 var den første sæson i Den nye Kvindeliga, med en styrket satsning på kvindefodbold på flere fronter for at højne den nationale liga og interessen for kvindefodbold. Desværre blev det også året, hvor Covid-19 stjal alle overskrifter og mindede os alle om, at der er ting, der er vigtigere end fodbold – også for os, der bruger de fleste af vores timer og tanker på bolden.

Mange vil gerne kunne trykke på fast-forward-knappen og spole frem til et tidspunkt, hvor Coronavirussen er væk – og så ellers putte 2020 i glemmebogen. Hvis vi ser på de sportslige resultater på kvindeholdet, vil vi også helst glemme sæsonen 2019-20, fordi det var en sæson, hvor vi, for første gang i mange år, ikke stod øverst på podiet i nogen af de hjemlige turneringer og dermed ikke fik de guldmedaljer, som vi ALTID går efter. Efter et grundspil, hvor vi sluttede som nummer to og et ærgerligt exit fra Champions League og fra pokalturneringen, stoppede Corona al fodbold i foråret 2020 – og da vi efter måneders pause startede slutspillet, var det i en amputeret udgave, hvor holdene kun spillede mod hinanden én gang. På trods af fire sejre og uafgjort i Hjørring i sidste spillerunde, var det ikke nok til at vi kunne hente de to points forspring. Sølv til os, tak for denne sæson – og så videre mod nye mål!

Når det er sagt, er det også vigtigt at sige, at der er læring i modgang. Selvom 2019/20 ikke blev vores år rent resultatmæssigt, er der blevet arbejdet benhårdt på trods af Corona-restriktioner og usikkerhed. Vi har fået styrket vores sammenhold, selvom vi har skullet holde afstand, og for mange har det også været sundt at opleve, at der er andre værdier, som det er værd at passe på – også når man er en ambitiøs fodboldspiller.

De sidste par år har budt på nye tider i kvindefodbolden, hvor hjemlige profiler får chancen for at leve deres drømme ud i større ligaer, og nye klubber melder sig på banen og vil være med til at kæmpe om de sjove placeringer. Det er godt for alle – og ændrer selvfølgelig ikke vores mål om at være de bedste.

I 2019 havde vi fra sæsonens start sagt farvel til stærke profiler – og det er efterhånden noget, vi er blevet vant til i Brøndby. Vi glæder os over at have været med til at udvikle spillere, der kan gøre sig gældende udenlands og på landsholdsplan og så arbejder vi videre med at bygge et nyt hold op, der kan være med blandt de bedste. Sådan bliver det også fra sæsonstart 2020/21, når jagten på guldet går ind igen.  Tiden, hvor Brøndby og Fortuna med 100% sikkerhed deler mesterskaberne imellem sig, er forbi – og vi er klar til at jagte guldet igen – i et stærkere felt end nogensinde.

2018

Sæsonen 2018-19 har budt på en masse oplevelser på og uden for banen. Vi har spillet en masse god fodbold, haft mange sejre og opture – og et par enkelte, men store skuffelser. Samlet set har det været en fantastisk sæson, hvor vi er blevet sat på prøve som hold – og har bestået.

Vi havde en fantastisk efterårssæson, hvor vi kun satte to point til i Hjørring og ellers fejede al modstand af banen og endte på en suveræn førsteplads i grundspillet.
Vi slog Juventus ud af Champions League efter 2-2 ude og 1-0 hjemme i en helt fantastisk kulisse med 8.531 tilskuere på Brøndby Stadion. Til Juventus-kampen gik vi både efter sejren og efter at slå tilskuerrekorden til en dansk kvindeklubkamp. Begge dele lykkedes. Desværre røg vi ud til norske LSK i ottendedelsfinalen, da vi efter et fint 1-1-resultat i Norge ikke kunne holde LSK fra scoring på Brøndby Stadion, hvor vi tabte 2-0.

Forårssæsonen blev indledt med en træningslejr i Tyrkiet, som gjorde en hel masse for sammenholdet i truppen og ikke mindst det spillemæssige, så vi var helt klar til at kæmpe for guldet. Vi sluttede grundspillet med et fempoints forspring til Fortuna og startede derfor 2 point foran vores evige konkurrenter. Et lille forspring, som betød, at vi skulle holde fuldt fokus i alle kampe. Og det gjorde vi, lige til vi kunne fejre det 12. Danmarksmesterskab med én spillerunde tilbage i en sæson, hvor vi nåede at score 100 mål.

Vi nåede endnu engang pokalfinalen, hvor vi skulle møde Fortuna Hjørring. Kampen blev afviklet i fine rammer på Brøndby Stadion med 4157 tilskuere (ny rekord for en kvindepokalfinale), og vi måtte desværre vinke farvel til ”The Double”, da kampen endte 1-0 til Fortuna Hjørring. Rikke Sevecke blev kåret til Årets Pokalfighter – tillykke. 

Igennem hele sæsonen har vi igen været storleverandør til både A- og U-landshold og har også hevet en række priser hjem. Nanna Christiansen blev Årets Spiller, Årets 3F-spiller og Årets Brøndby-spiller, ligesom hun også tog titlen som den mest scorende spiller i Kvindeligaen nogensinde. Kæmpe tillykke til Nanna.

2017

I efteråret 2016 vandt Brøndby IF grundspillet foran Fortuna Hjørring.
Den sidste  kamp i grundspillet blev vandt vi 2-1 i Hjørring og sikrede os en fordel på 2 point til slutspillet samt hjemmebanefordel i sidste runde.
I slutspillet fik vi 8 sejre og 2 uafgjorte og en målscorer på 36-5.
Efter at have gået ubesejret igennem både grundspillet og slutspillet kunne vi fejre klubbens 11. danske mesterskab i juni 2017.

Samtidig med det danske mesterskab, vandt vi også pokalturneringen efter en spændende pokalfinale mod Varde IF, som havde hjemmebanefordel i finalen.
Dette betød at vi kunne tage The Double.

Brøndby IF var ikke ude og spille europæisk i foråret, da mandskabet i efteråret 2016 blev slået ud af Champions League over to kampe af Manchester City.

I efteråret var der igen deltagelse i Champions League, og i 32-dels finalerne ventede norske Lillestrøm SK. På udebane blev det til et 0-0, mens returopgøret hjemme på Brøndby Stadion endte 1-3. Derved blev 32-dels finalen endestation for årets Champions League-eventyr.

I pokalturneringen 2017/2018 trådte Brøndby IF ind i 2 runde, og både i denne runde og den næste runde blev kampene vundet sikkert, da de på udebane over BSF vandt 2-0 og ude over Sundby vandt 4-0. I kvartfinalen venter 3F Liga-rivalerne, Fortuna Hjørring; en kamp som skal spilles i foråret 2018.

I 3F ligaens grundspil, som blev påbegyndt og færdigspillet i efteråret, endte Brøndby IF grundspillet på en andenplads, 4 point efter Fortuna Hjørring. Turneringsstrukturen for 3F Ligaen betyder dog at når slutspillet går i gang, vil Fortuna Hjørring kun have et 2 points forspring når slutspillet går i gang til foråret 2018 . Brøndby endte med en formidabel målscorer på  52-13.
Dermed er udgangspunktet for at tage The Double igen lidt mindre end sidste år, men stadig særdeles gode.

2016
 
Året startede ganske rædselsfuldt, da Brøndby IF lagde ud med at tabe i sæsonpremieren hjemme mod KoldingQ med 1-2, og dermed overtog rivalerne fra Fortuna Hjørring i næstsidste spillerunde topplaceringen i grundspillet, som de holdt fast i frem til slutspillets start, og dermed fik de grønne også hjemmebanefordelen i sidste slutspilskamp samt 2 points forspring.
 
Brøndby IF var ikke ude og spille europæisk i foråret, da mandskabet i efteråret 2015 noget skuffende blev ekspederet ud af turneringen af Slavia Prag.
 
Brøndby vandt hjemme over Fortuna Hjørring i det første opgør i slutspillet med 4-2, men med to uafgjorte kampe ude mod Vejle og Skovbakken, måtte Brøndby IF overlade mesterskabspokal til Fortuna Hjørring der vandt med 5 points forspring efter at have vundet sæsonens sidste kamp hjemme på Hjørring Stadion med 2-1.
 
Forinden lykkedes det ikke Brøndby IF at vinde sin 7 pokaltitel i træk, da de på Hjørring Stadion måtte se sig besejret med 3-1, og dermed var det de evige rivaler der vandt The Double i 2016.
 
I efteråret var der igen deltagelse i Chapions League, og i 32-dels finalerne ventede østriske St. Pölten, og på udebane sejrede Brøndby IF med 0-2, mens returopgøret hjemme på Brøndby Stadion endte 2-2, og dermed videre avancement til 16-dels finalerne, som blev endestation til storsatsende Manchester City, som i det første opgør på hjemmebane vandt 1-0. I returopgøret på Brøndby Stadion hentede Brøndby IF uafgjort 1-1, hvilket desværre ikke var nok, og dermed exit Chapions League.
 
I pokalturneringen 2016/2017 trådte Brøndby IF ind i 4 runde, og både i denne runde og den næste runde var kampene rene walk-ower, da de på udebane over Rødovre vandt 13-0 og ude over Østerbro IF vandt 11-0. I kvartfinalen ventede 3F liga rivaler og naboerne fra BSF, og her blev det til endnu en komfortabel sejr på 7-2, og dermed var Brøndby IF klar til semifinalerne i foråret 2017 mod Fortuna Hjørring, som må betragtes som de moralske finale, da den anden semifinale står mellem Varde IF og Sundby BK.
 
I 3F ligaens grundspil, som blev påbegyndt og færdigspillet i efteråret, der vandt Brøndby IF grundspillet med blot en gange pointtab, hvilket var i 2-2 kampen hjemme mod Fortuna Hjørring. I den allersidste kamp i Hjørring vandt Brøndby IF 2-1 og satte sig dermed på 1. pladsen med en formidabel målscorer på  56-5 og ligeledes retten til at tage 10 point med over til slutspillet mod Fortuna Hjørrings 8 point, samt fordelen af at spille slutspillets sidste kamp i foråret 2017 på hjemmebane.
 
Dermed er udgangspunktet for at tage The Double tilbage igen til vestegnen særdeles gode, og dermed hente den 8 dobbelttitel og titel 20 og 21 ligger indenfor mulighedens grænse.

2015

Foråret 2015 bød et meget travlt program med deltagelse i tre turneringer. Først startede eventyret i Champions League regi, hvor svenske Linköping FC ventede, og højst overraskende gik Brøndby IF op og hentede en sejr på 1-0 på et selvmål af svenskernes danske spiller, Marianne Gajhede. 

I returopgøret på Brøndby Stadion den 28. marts blev det til 1-1, og dermed forbedre Brøndby IF sin position som Danmarks bedste mandskab internationalt, da klubben for tredje gang stod i en semifinale i Champions League mod rivalerne fra Fortuna Hjørrings ene forsøg. Semifinalen mod tyske Frankfurt var en for stor mundfuld, og med samlet 0-13 var det exit til de senere vindere af Champions League. 

I pokalturneringen skulle den sjette titel i træk forsøges at hentes hjem, og i semifinalen ventede OB der blev besejret med 1-0 hjemme og 4-1 på udebane. I finalen ventede endnu engang Fortuna Hjørring for syvende gang, og med en gentagelse af finalen i 2011, hvor Julie Trustrup på et langskud i overtiden passerede den jyske keeper, kom det forløsende mål til 2-1, og dermed udbygning af den rekord Brøndby IF allerede sad på med flest pokaltitler vundet i træk, nemlig den sjette på stribe og niende pokaltitel i alt. Brøndby IF´s Simone Boye blev kåret som finalens pokalfighter, og blev den fjerde spiller fra klubben der fik denne hæder. 

Brøndby IF hentede med et forspring på 7 point og trods nederlag i sidste turneringskamp på 1-2 hjemme til Fortuna Hjørring klubbens tiende Danmarksmesterskab, og tangerede dermed HEI´s antal af danske mesterskaber. Det betød samtidig, at klubben hentede sin syvende ”The Double” på blot tretten år. 

Årets titler betød at attende og nittende officielle mesterskaber kom på plads i pokal skabet i klubhuset. 

Noget skuffende betød efteråret hurtigt exit i Champions League til tjekkiske Slavia Pragh efter 1-4 på udebane og en sejr på 1-0 hjemme. 

2014

Klubben vandt ikke sin tiende DM titel, da de evige rivaler fra Fortuna Hjørring vandt sit ottende mesterskab med et 1 points forspring. 

Men i pokalturneringen kom den femte titel i træk i hus, efter at Fortuna Hjørring i semifinalerne blev besejret med 2-1 i Hjørring og pointdeling hjemme på Vestegnen med 0-0. Dermed stod OB på den anden side af kridtstregen i finalen, der blev vundet med 3-1 og dermed hentede Brøndby IF sin sin femte pokaltitel i træk og ottende pokaltitel i alt, og lagde sig dermed alene i spidsen for flest vundne pokaltitler. 

I Champions League regi lagde klubben ud med et spændende opgør mod cyprioterne fra Apollon, hvor det på udebane blev til et 0-1 nederlag. I returopgøret på Brøndby Stadion endte den ordinære kamp 1-0 til Brøndby, og holdene skulle dermed ud i forlænget spilletid. Her bragte gæsterne sig på 1-1 efter 5 minutter af den forlængede spilletid, men kort inden pausen bragte Amalie Thestrup hjemmeholdet på 2-1, og med otte minutter tilbage af den forlængede spilletid, kom forløsningen fra Emma Madsens hoved med scoringen til 3-1. Dermed stod Gintra klar i 1/8 finalen, og efter en overbevisende hjemmesejr på 5-0, gik holdet lidt skuffende ned og tabte 0-2, men foråret 2015´s1/4 finale var sikret.

Året bød på den syttende officielle titel til klubben. 

2013

Med ingen europæisk fodbold på programmet i foråret kunne koncentrationen rettes mod for tredje år i træk at hente ”The Double”, og dermed sætte klubben alene i spidsen med flest ”The Double´s” i træk, som forinden deltes med Fortuna Hjørring der lavede kunststykket i sæsonerne 1995 og 1996. 

I pokalsemifinalen blev naboerne fra BSF ekspederet ud med 7-02 og 3-2, og dermed ventede Fortuna Hjørring for sjette gang i en pokalfinale. For fjerde gang blev arvefjenderne besejret i finalen, akkurat med samme resultat som i finalen i 2011, nemlig 3-2. Fjerde pokaltitel i træk var dermed kommet i hus og den syvende i alt, en tangering af Fortuna Hjørrings antal..

Brøndby IF vandt grundspillet i turneringen, og da slutspillet sluttede med den knusende 6-1 sejr over Fortuna Hjørring var klubbens niende DM titel i hus og for tredje år i træk blev ”The Double” taget hjem, hvilket bragte Brøndby IF alene i spidsen med flest i træk. Det var samtidig ”The Double” nummer seks i klubbens historie, klart overgået af den eneste anden klub der har hentet ”The Double”, nemlig Fortuna Hjørring der blot har hentet denne hæder tre gange før.

Med de to titler i hus stod Brøndby IF nu noteret for seksten officielle titler udendørs, en mere end de evige rivaler fra Fortuna Hjørring.

Endnu engang betød efteråret på et tidligt exit i Champions League mod spanske FC Barcelona, efter at det var blevet til 0-0 i det første opgør i Spanien endte opgøret hjemme på Brøndby Stadion foran et rekordstort dansk publikum til dansk klub kvindefodbold på 5.653 tilskuere med 2-2.

2012
Starten på 2012, kvartfinale imod de forsvarende Champions League mestre fra Olympique Lyonnaise, men også to klare nederlag på to gange 0-4 til de senere dobbelte mestre og exit Champions League 2011/12.

Dermed kunne fokus rettes imod de to hjemlige turneringer, som betød forsvar af to titler fra sidste sæson. Det startede godt med forsvaret af DM titlen, da Fortuna Hjørring blev besejret med 3-0 i ligaens anden spillerunde i foråret, og yderligere to gange i april måned tørnede mandskaberne sammen i pokalturneringen og 3-1 og 2-1 til Brøndby IF, hvilket betød at Brøndby IF stod i sin tredje pokalfinale i træk og dermed også kunne vinde den for tredje år i træk.

Brøndby IF gik derefter op og vandt 2-0 i Skovbakken i slutspillets første kamp og spillede derefter 1-1 i Fortuna, og så var kimen til klubbens ottende Danmarksmesterskab lagt, og titlen kom i hus med 2-0 sejren i Ballerup den 2. juni, og blot tre dage senere gjaldt det pokalfinalen imod BK Skjold. En finale der blev vundet med 4-0 og dermed for tredje år i træk vinder af pokalfinalen og sjette gang i alt. Nanna Christiansen blev kåret som pokalfighter det år som den tredje Brøndby spiller i historien.

Det var femte gang, at klubben hjemtog ”The Double”. Det var samtidig den fjortende titel udendørs til klubben. 

Efteråret bød på tidligt exit i Champions League´s 1/16 finaler mod norske Stabæk efter 0-1 i Oslo og 3-3 hjemme på Brøndby Stadion, og dermed kunne fokus rettes mod de hjemlige turneringer i foråret 2013.

2011
Brøndby IF indledte foråret med at skulle forsvare sin pokaltitel fra året før, og det blev til en sejr på Vejle Stadion imod de evige rivaler fra Fortuna Hjørring og den femte pokaltitel kom i hus via en 3-2 sejr og det var syvende gang at Brøndby IF stod i pokalfinalen.

Efter triumfen i pokalen gjaldt det mesterskabet, som de to seneste sæsoner var gået til Fortuna Hjørring som stod noteret for syv Danmarksmesterskaber, men Brøndby IF kom fra baghjul og blandt andet via en knusende 6-0 sejr hjemme over Fortuna kom det syvende Danmarksmesterskab i hus og for fjerde gang hjemtog klubben "The Double" og den tolvte titel i alt udendørs.

Efter sommerpausen blev der stillet nye mål for sæsonen 2011/2012 og holdet fik ligeledes i sommerpausen ny hovedsponsor i form af logistikfirmaet SkanLog der indgik en 3-årig hovedsponsoraftale med kvindeafdelingen.

 

De to titler skulle forsvares og mandskabet ville i foråret 2012´s 1/4 finale i Champions League samt gå ubesejret igennem i den hjemlige liga. Kravet i den hjemlige liga blev opfyldt med blot en uafgjort på udebane imod Fortuna Hjørring og ellers tretten sejre.

Ligeledes kom der videre avancement i pokalturneringen, hvor der i foråret 2012 venter to spændende pokalsemifinaler imod Fortuna Hjørring. I Champions League blev først Standard Liege besejret og siden italienske ASD Torres FC så Brøndby IF i foråret 2012 indleder sæsonen med to 1/4 finalekampe imod de forsvarende Champions League mestre Olympique Lyonnaise.

 
2010
Brøndby IF vandt i foråret deres fjerde pokaltitel med en 2-0 sejr over de forsvarende mestre fra Skovbakken og Sanne Troelsgaard fik som den blot anden Brøndby spiller æren som pokalfighter.

 

I den hjemlige liga blev til sølvmedaljer for andet år i træk og dermed den niende top to placering i træk.

Efter sommerferien tog holdet fat på Champions League kvalifikationen på hjemmebane, hvor det blev til tre overbevisende sejre og dermed adgang til selve hovedturneringen, hvor polske Unia Racibórz ventede. Efteråret bød også på pokalfodbold, hvor OB blev slået i kvartfinalen, hvilket betød, at holdet i foråret 2011 har to semifinalekampe imod Skovbakken, som holdet i foråret besejrede i finalen 2010.

Brøndby gik videre med samlet sejr over polakkerne i Champions League, men måtte se sig selv slået ud af turneringen til engelske Everton i 1/8 finalerne, og dermed ventede der ikke europæiske kampe i det tidlige forår 2011 i 1/4 finalerne.

2009
Exit i pokalkvartfinalen ude til Fortuna Hjørring med sviende 0-5 der ikke viste det reelle spil i den kamp. Brøndby IF´s syvende Danmarksmesterskab kom ikke i hus, da Fortuna Hjørring hjemtog sin sjette titel og dermed tangerede Brøndby IF´s antal. Det blev det andet sæt sølvmedaljer og 9 sæt medaljer i træk til Brøndby IF.

I efterårets UEFA regi blev det endestationen efter 7 kampe og to nederlag til tyske Turbine Potsdam i 1/8 finalerne.

2008
Exit i pokalkvartfinalen til Fortuna Hjørring efter 2-3. Kvartfinalen i UEFA regi blev ligeledes endestation mod italienske Bardolino Verona på straffespark efter begge kampe endte 1-0 til udeholdet. Efter de to skuffelser indledte Brøndby IF deres suverænt bedste forår i den hjemlige turnering. Slutspillet blev indført, og i grundspillets seks kampe blev til til lutter sejre og 29-0 i målscorer.

I slutspillet blev det til fem sejre og uafgjort 0-0 i Fortuna Hjørring og foråret sluttede af med 11 sejre, 1 uafgjort og en målscorer på 51-0. Det blev samtidig til det sjette Danmarksmesterskab på stribe til Brøndby IF og en tangering af HEI´s rekord på seks danske mesterskaber på stribe.

 

Efteråret bød endnu engang på UEFA kampe, og efter fem kampe ude i Europa blev endestationen endnu engang kvartfinalen imod de senere finaledeltager Zvezda fra Rusland.

2007
Brøndby IF vandt deres tredie Inde DM titel, og samtidig også den sidste, da disciplinen blev nedlagt til fordel for futsal. I kvartfinalen i UEFA regi mødte holdet tyske Turbine Potsdam, og efter 3-0 hjemme og 1-2 i Tyskland, og dermed som det eneste danske hold nogensinde, stod klubben for anden gang i en semifinale, der dog endnu engang blev til et nederlag til de senere mestre Arsenal.

Brøndby IF stod i sin femte pokalfinale, og den blev vundet med 2-1 på straffespark over Fortuna Hjørring efter 0-0 i ordinær og forlænget spilletid, målscorer på straffespark var Cathrine P. Sørensen og Stine Kjær. I juni blev det femte Danmarksmesterskab på stribe hentet til klubben, og dermed sikrede Brøndby IF sig også for tredje gang i klubbens historie "The Double".

Efteråret bød på kampe i UEFA regi, og for fjerde gang af fem mulige spillede Brøndby IF sig frem til foråret 2008´s kvartfinaler.

2006
Inde DM blev ikke genvundet for tredje år i træk. Det blev til bronzemedaljer efter 5-0 sejr over Skovlunde IF. Brøndby IF hentede ikke sin tredje pokaltitel i træk, da det blev til et nederlag til Fortuna Hjørring på 0-1 i kvartfinalen. Brøndby IF blev ekspederet ud af UEFA regi mod franske Montpellier med to nederlag. Til gengæld blev det til det fjerde Danmarksmesterskab i træk, og endnu engang foran rivalerne fra Fortuna Hjørring.

Efteråret stod igen på kvalifikation til UEFA, og for tredie gang af fire mulige spillede Brøndby IF sig til kvartfinalerne i foråret 2007.

2005
Fokus var væk fra UEFA i foråret, og Brøndby IF generobrede Inde DM titlen for andet år i træk med sejr på 5-0 over Skovlunde IF. Ligeledes blev pokaltitlen genvundet med 3-0 over Fortuna Hjørring, og dermed var det Brøndby IF´s fjerde pokalfinale på fem år, og den anden pokalfinale sejr en realitet. Cathrine P. Sørensen blev i øvrigt årets pokalfighter, første gang at Brøndby IF fik denne hæder.

En måned senere blev "The Double" gevundet for andet år i træk foran de evige rivaler fra Fortuna Hjørring og det tredje Danmesterskab på stribe. Efteråret bød atter på kvalifikation i UEFA regi, og Brøndby IF spillede sig til kvartfinalerne i foråret 2006.

2004
Det største år hidtil i kvindernes tid i Brøndby IF. Danmarksmester indendørs med en finalesejr på 3-2 over Skovbakken, som de to foregående år havde besejret Brøndby i finalerne med 5-3 og 3-2. I foråret spillede Brøndby IF sig frem til semifinalerne i UEFA Cuppen, der dog blev tabt til svenske Umeå.

Den tredie pokalfinale på fire år, og denne gang kom titlen i hus med en finalesejr på 2-0 over Skovlunde IF på mål af Anna Jørgensen og indskiftede Julie Rydahl. Brøndby IF tager ligeledes deres andet Danmarksmesterskab, igen foran Fortuna Hjørring og tog dermed klubbens første "The Double". Året sluttede skuffende af med exit i kvalifikationsrunden i UEFA regi.

2003
Endnu engang sølvmedaljer i indendørs Danmarksmesterskabet. Efter to år med medaljer - dog ikke af guld - vinder Brøndby IF Danmarksmesterskabet udendørs for første gang, og indfrier dermed hovedmålet bag tre års planen fra år 2000. Guldet hentes hjem foran Fortuna Hjørring. Efteråret bød desuden på debut i UEFA sammenhæng med debutkamp og sejr på 2-0 mod skotske FC Kilmarnock.

2002
Brøndby henter sølvmedaljer i indendørs Danmarksmesterskaberne. For andet år i træk står Brøndby IF i pokalfinalen, og endnu engang med et nederlag til Fortuna Hjørring. Denne gang på 1-4, og målscorer for Brøndby IF var Cathrine Paaske. Samme år tog Brøndby IF sølvmedaljerne i Danmarksmesterskabet efter Fortuna Hjørring.

2001
Brøndby IF´s kvinder står for første gang i en pokalfinale, hvor det bliver til et nederlag på 2-3 til Fortuna Hjørring. Målscorer for Brøndby IF var Anja Thorsen og Janni L. Johansen. Brøndby IF henter sine første DM medaljer i kraft af 3. pladsen.

2000
Bestyrelsen i Brøndby IF´s Amatørafdeling iværksætter en tre års plan for kvindeelitefodbold, efter at holdet for en kort bemærkning var nede i 1. division i en enkelt sæson. En stærk elitesatsning, som skal bringe kvinderne med i medaljestriden efter 4 år i landets bedste række uden medaljer.

1999
Ender som nr. 7 i ligaen, og må ud i to kvalifikationskampe imod Vorup, som begge tabes. Den sidste kamp mod Vorup er samtidig Brøndby IF´s kamp nummer 100 i landets bedste række. Brøndby IF må ned i landets næstbedste række.

1998
Ender som nr. 6 i landets bedste række.

1997
Brøndby IF får sin første tidligere landsholdsspiller i truppen, Helle Bjerregaard. Helle startede sin karriere i Fortuna Hjørring i 1987, hvor hun debuterede på A-landsholdet, hvorefter turen gik til Rødovre inden skiftet til Brøndby IF. Ender som nr. 5 i ligaen

1996
Første sæson i landets bedste række, hvor turneringen samtidig vendes fra forår/efterår til efterår/forår. Ender som nr. 6 og undgår lige med nød og næppe en af de to nedrykningspladser. Brøndby IF får samtidig sin første spiller på A-landsholdet, Hanne Nørregaard. der debuterer 31. august 1996.

1995
Kvinderne vinder 1. division og rykker efter 24 års eksistens op i landets bedste række.

1987
Klubben introduceres som aktieselskab på fondsbørsen som den blot anden klub i verden.

1978
Brøndby IF indfører professionel fodbold i klubben på herresiden.

1973
To år efter kvindernes indtog i Brøndby IF spilles der om det første DM for kvinder, men Brøndby IF har lang vej frem til den absolutte elite i Danmark på daværende tidspunkt. Dette år overtager Per Bjerregaard formandsstolen i Brøndby IF.

1971
Pige- og kvindefodbolden holdt sit indtog i Brøndby IF under den på daværende tidspunkt nyligt valgte formand, Kjeld Rasmussen.

Ledelse - Kvinder

Kvindeformand
profilepic
Jan Borre
Sportschef
profilepic
Seref Aras
Kommerciel leder
profilepic
Line Bitsch Jensen