Menu

Spillerprotræt

                                                                                                                     

                  

                                        Billede mangler

                   

1. Katrine Abel

                   

Spillerportræt mangler                  

               
                 

                                      ”Billede

                   

2. Mie Leth Jans

                   

Ville hellere spille med drengene, da de var bedre


21-årige Mie Leth Jans er en fighter; hun er pasningsstærk og så er hun god til at kommunikere på en fodboldbane. Brøndby-forsvarsspilleren har tidligere spillet for Dragør Boldklub, Tårnby Boldklub og BSF. Mie Leth Jans begyndte at spille fodbold allerede som 6-årig, "Min barndomsklub var Dragør Boldklub og der spillede jeg med drengene. Da jeg startede var der ikke pigehold og da der kom, ville jeg hellere spille med drengene, da de var bedre," fortæller Mie Leth Jans.

Interessen for fodbold begyndte foran fjernsynet. "Da min storebror startede til fodbold, ville jeg også," erindrer hun.   Røde gummistøvler For efterhånden mange år siden medvirkede Chirine Lamti og Mie Leth Jans i tv-programmet SommerSummarum. "Vi spillede begge på KBUs U14 hold og DR havde ringet til træneren og spurgt efter to spillere, som kunne komme, snakke om pigefodbold og jonglere lidt på live-tv," fortæller Mie Leth Jans og fortsætter: "Det var en sjov oplevelse, der stod vi - to små piger, som begge lignede drenge - og skulle lære den kvindelige tv-vært at jonglere. Hun var håbløs og havde i forvejen dårlige odds med hendes røde gummistøvler. Men alt i alt var det en god og sjov oplevelse".  

Bringer kuldegysningerne frem

Siden da er der sket meget i Mie Leth Jans fodboldkarriere; en semifinalen ved U19 EM i Tyrkiet i 2012, debut på A-landsholdet og selvfølgelig Champions League-semifinalen samt The Double med Brøndby i 2015. "Alle disse oplevelser kan stadig bringe kuldegysningerne frem, fordi det er oplevelser, jeg er utrolig stolt af og det kick disse oplevelser giver, ville jeg ønske alle kunne prøve," siger Mie Leth Jans, der håber på at genvinde The Double og nå rigtig langt i Champions League-turneringen igen i år.  

Fremtidsdrømmene

Inden Mie Leth Jans lægger fodboldstøvlerne på hylden, så vil hun gerne til EM og VM med A-landsholdet. "Det vil være helt vildt fantastisk, hvis jeg kan få lov til at opleve disse slutrunder," siger hun og fortsætter: "At vinde Champions League ville også være stort, men vi lærte sidste år, at det kræver endnu mere end vi måske nogensinde kan præstere i Brøndby. Så det vil højst sandsynligt skulle være med en udenlandsk klub".
"Jeg synes det kunne være spændende at komme til udlandet, men i øjeblikket er mit fokus på at blive god nok til at komme til udlandet - og på min uddannelse," understreger Mie Leth Jans, der er i gang med at læse til fysioterapeut. "Jeg synes kroppen er enormt spændende og faget har ufattelige muligheder; og så er det jo også en god uddannelse at kunne rejse med," tilføjer Mie Leth Jans.

                   

 

               
                 

                                      ”Billede

                   

3. Simone Boye

                   

Spillerportræt mangler

                   

 

               
                 

                                        ”Billede

                   

4. Rikke Sevecke

                   

Rikke Sevecke: Jeg er et stort konkurrencemenneske

18-årige Rikke Sevecke spiller til dagligt i Brøndbys forsvar. Hun er en hovedstødsstærk og klog spiller, der både er rolig på bolden og forudseende i spilsituationerne. "Jeg er oprindeligt fra Nykøbing Falster og det var også her, jeg startede med at spille fodbold, allerede som 3-årig," fortæller Rikke Sevecke og fortsætter: "Jeg startede på et drengehold sammen med en anden pige, indtil min mor og far startede et pigehold op". Rikke Sevecke kommer fra en vaskeægte fodboldfamilie, hvor hendes forældre og storebror alle har en stor interesse i fodbold. Det var derfor naturligt, at hun også blev inddraget i den verden. "Min bror, han var selv ret god til fodbold og var også forsvarsspiller. Han har 'opdraget' mig indenfor fodboldens verden og som lille var jeg altid ude og se hans kampe," fortæller Rikke Sevecke og erindrer, at hun næsten blev lige så trist som ham, hvis han tabte.

Fodbolddrømme

Som 13-årig spillede Rikke Sevecke på både U13, U15 og U18. "Da jeg fyldte 14 trænede jeg fast med seniorholdet to gange om ugen og to gange om ugen med drenge. Vi søgte dispensation hos DBU, da de spillede i Danmarksserien, for at jeg kunne spille kampe med dem. Det blev afvist, men da de senere rykkede ned, søgte vi igen dispensation, denne gang hos SBU, der gav lov," fortæller Rikke Sevecke og tilføjer: "Jeg var med til, at rykke dem op i Danmarksserien og i 1. Division". Rikke Sevecke flyttede hjemmefra som 16-årig for at følge sine fodbolddrømme". "Jeg flyttede fra Nykøbing Falster til Ballerup. Og det har medvirket til at få mig hertil, hvor jeg er i dag," fortæller hun.

Skiftet til Brøndby

Rikke Sevecke spillede i BSF (Ballerup-Skovlunde Fodbold) før hun, i vinters, skiftede til Brøndby. Skiftet betyder, at hun nu er i en klub, der spiller med om mesterskabet, pokalmesterskabet og i Champions League. "Jeg er et utrolig stort konkurrencemenneske, der elsker at vinde og blive udfordret. Hvis jeg har sat mig noget for, går jeg også 100 procent efter det," siger Rikke Sevecke og fortsætter: "Det største jeg har opnået som spiller indtil videre, er bestemt at spille i Champions League for Brøndby i foråret, vinde samlet over Linköping og gå videre til semifinalen med Brøndby". "En anden god oplevelse var sammen med det nuværende U19 landshold, hvor vi i Holland i år spillede os til EM i Israel," tilføjer hun. Rikke Sevecke scorede i øvrigt sit første landskampsmål, da hun i sommers spillede mod Irland i Nykøbing Falster. "Det var specielt at score mit første mål på min 'hjemmebane'," fortæller hun.

Store ambitioner

Rikke Sevecke håber på, at vinde The Double med Brøndby og har fået smag for flere Champions League-eventyr. "Jeg håber på, at dygtiggøre mig så meget, at jeg kan få debut på A-landsholdet. Derudover ville det være interessant at spille i udlandet, hvor England er målet," siger hun.

                   

 

               
                 

                                        ”Billede

                   

5. Louise Ringsing

                   

Louise Ringsing: Jeg elsker at vinde

Louise Ringsing havde knapt nok smidt sutten, da hun fik interessen for fodbold. "Jeg var altid med oppe på stadion for at se min storebrors hold spille, og som min far i øvrigt var træner for," fortæller Louise Ringsing og tilføjer: "Herefter var jeg bare fanget af bolden". Louise Ringsing var kun tre år gammel, da hun begyndte til fodbold. "Jeg startede med at spille med drengene i min hjemby Karise, hvor min mor var træner," fortæller Louise Ringsing. Efter Karise spillede hun i Strøby, derefter Haslev, Solrød og Brøndby. Som 16-årig fik Louise Ringsing en 1-årig ungdomskontrakt med den tyske storklub Turbine Potsdam - og nu er hun altså tilbage i Brøndby igen.    "Det var anderledes og spændende. En oplevelse jeg ikke vil være foruden," fortæller hun om opholdet i Tyskland og fortsætter: "Vi trænede to gange om dagen - hver eneste dag. Jeg gik i tysk folkeskole, hvor jeg lærte tysk og jeg boede et sted, hvor de bedste udøvere indenfor  forskellige sportsgrene var samlet og fik en masse gode veninder". "Det fedeste var at tilskuerne var ÆGTE fans, der tilbad en, og der var tit 600 tilskuere til en kamp," tilføjer hun. Louise Ringsing er da også åben for at spille i udlandet igen engang i fremtiden. "Ja, hvis tilbuddet kommer, Kunne jeg godt finde på at tage ud igen og især hvis det er en tysk klub som tilbyder sig, da jeg elsker at træne og det er der meget fokus på dér". Målrettet og ambitiøs Selvom Louise Ringsing kun fyldte 18 år i august, så har hun allerede opnået meget i sin korte karriere. "Der er rigtig mange ting at tage af - både på landshold og klubhold. Jeg har spillet rigtig mange vigtige kampe. Jeg har både spillet mod Holland, Frankrig og Tyskland med landsholdet samt Bayern München, Paris SG og Barcelona med klubhold. Disse har været nogle af de største kampe i min karriere," fortæller Louise Ringsing fortsætter: "Men min landholdsdebut, 3F Liga-debut samt Champions League-debut - og så det at have prøvet at være udlandsspiller - har også været store øjeblikke for mig". "Men også små ting som at spille indendørs, hvor vi har vundet alt både på Sjælland og i Jylland," tilføjer hun. Louise Ringsing er dog ikke typen, som hviler på laurbærene. Hun er målrettet og knokler på for at opnå nye mål. "Jeg går efter at komme til OL," siger Louise Ringsing og fortsætter: "Lige nu er jeg på U19-landsholdet, hvor jeg har spillet 34 U-landskampe, og jeg håber på en dag, at komme på det rigtige landshold". Det er også Louise Ringsings ambition at vinde The Double med Brøndby. "Men jeg håber også, at vi når langt i Champions League," siger hun.

Unikke lange bolde

Louise Ringsing er venstrebenet og spiller for det meste venstre back. Hun har dog prøvet at spille på de fleste pladser på banen. "Jeg går meget op i fodboldstøvler," bekender Louise Ringsing og uddyber: "Det er både farver, priser, modeller mv., der bliver tjekket dagligt". Men når man bruger så megen tid på fødderne, så gør det jo ikke noget, at de også er klædt pænt på. Louise Ringsing er en intelligent spiller, som kan lægge nogle unikke lange bolde, der åbner ethvert forsvar. "Jeg er spilleren, der gør de andre spillere bedre på banen - uden folk lige opdager det med det samme," siger hun. Ringsing drømmer om at blive professionel i udlandet og spille en masse fantastiske store kampe. "Det var helt fantastisk, da vi vandt pokalen i år. Det var en af de største ting, jeg har vundet," fortæller Louise Ringsing og tilføjer: "Jeg elsker at vinde". Lige nu er Louise Ringsings fokus på fodbolden. Hun har ingen planer for, hvad der skal ske efter fodboldkarrieren endnu. "Jeg har ingen anelse om, hvad jeg skal blive bagefter, men jeg ved, at det bliver noget med sport at gøre," slutter Louise Ringsing.

                   

 

               
                

                                    ”Billede

                   

6. Julie Trustrup

                   

Julie Trustrup Jensen: Fodbold lå bogstavelig talt lige til højrebenet  

21-årige Julie Trustrup Jensen er en spiller med et godt overblik. Hun er en teknisk spiller, som også er god i presspillet. Derudover er Brøndbys centrale midtbanespiller meget fremadrettet i sit spil.  "Jeg startede med at spille fodbold som 6-årig. Min første klub var B73 Slagelse, som havde en god pigeafdeling," fortæller Julie Trustrup Jensen og tilføjer: "Brøndby er den bedste klub i Danmark, meeeeeen dengang jeg spillede i B73 Slagelse tævede vi Brøndby to år i træk til Sjællandsmesterskaberne i U15-rækken. Jeg spiller den i dag sammen med nogle af de spillere fra dengang, og så har jeg jo håneretten". Julie Trustrup Jensen fik interessen for fodbold gennem sine søskende. "Jeg spillede altid fodbold med mine ældre søskende, som allerede gik til fodbold. Jeg ville derfor også rigtig gerne gå til fodbold," fortæller hun og tilføjer: "Derudover har jeg altid været en lidt 'drenget' pige, hvilket de fleste fodboldpiger er, og derfor lå fodbold bogstavelig talt lige til højrebenet".

Ekstraordinær opmærksomhed

Siden de to triumfer ved Sjællandsmesterskaberne i U15-rækken, er der kommet flere til. "Der er utrolig mange oplevelser med fodbold, som har gjort stort indtryk på mig. Jeg har sammen med Brøndby IF opnået mange resultatmål, som bl.a. semifinalen i Champions League og The Double, der har givet mig utrolig meget glæde. Jeg har også fået debut på A-landsholdet, som var noget jeg altid havde drømt om," fortæller Julie Trustrup Jensen og fortsætter: "Derudover gjorde U19 EM stort indtryk på mig. Her var ekstraordinær opmærksomhed omkring holdet og en opbakning, jeg ikke havde prøvet før".  

Det høje ambitionsniveau

"Jeg er utrolig begejstret for at være 'rigtigt' tilbage i klubben her efter sommerferien," fortæller Julie Trustrup Jensen, som var ude at rejse sidste år. "Og jeg nyder det høje ambitionsniveau, for vi skal jo vinde The Double igen i år. Med hensyn til Champions League, så skal vi nå så langt som muligt. Vi kan ikke vide, hvordan lodtrækningen former sig, men vi giver selvfølgelig alt for at nå så langt som muligt. Internationale kampe er jo altid utrolig fede," understreger hun. Derudover er Julie Trustrup Jensen lige startet på sin bachelor i idræt på Københavns Universitet, hvilket hun nyder i fulde drag. "Det kan godt være hårdt, at komme fra en dag på studiet med svømning, boldspil og gymnastik og så skulle til træning - ikke blot komme til træning, men også yde til træning. Men det handler om tilvænning og jeg synes, at jeg er kommet ind i en god rytme," siger hun og tilføjer: "Det jeg elsker allermest ved fodbold er, når jeg kan se udvikling i den træning jeg laver samt fællesskabet og den stemning der altid er i et omklædningsrum. Der sker og siges nogle ting i et omklædningsrum, som ikke ses andre steder og her føler jeg mig godt tilpas".

                   

 

               
                 

                                      ”Billede

                   

7. Simone Rydahl

                   

Spillerportræt mangler

                   

 

               
                

                                      ”Billede

                   

8. Theresa Nielsen

                   

Theresa Nielsen: Jeg elsker at vinde

29-årige Theresa Nielsen er hurtig og energisk - og så er hun en rigtig holdspiller. "Nogle er gode til at lave mål, jeg er god til at lægge op," udtaler Theresa Nielsen. Brøndbys offensive højre back har tidligere spillet for Rikken FC, Skovlunde IF og Hvidovre IF. Theresa Nielsen var omkring seks år gammel, da hun startede med at spille fodbold. "Min første klub var Rikken FC. Vi startede et pigehold, men spillede også lidt med på et drengehold i Rikken," fortæller Theresa Nielsen, som er opvokset i Valby med fodbolden omkring sig. "Samlingspunktet var fodboldbanen, som lå midt i kvarteret, og hvor jeg brugte mange timer med venner og veninder," fortæller hun.

Trofæerne

Theresa Nielsen har aldrig haft forbilleder. Hun har altid været sin egen største kilde til inspiration. Hun har da stort set også vundet alt, hvad der vindes kan. "Jeg har været med til at vinde The Double fire gange, hvilket jo er stort i sig selv. Derudover har jeg været med til at vinde pokalturneringen seks gange i træk - og med chance for at vinde den syvende," fortæller Theresa Nielsen og fortsætter: "Og så er der en Champions League-semifinale, jeg sent vil glemme og ikke mindst en bronzemedalje ved EM i 2013". Den største personlige hæder, som Theresa Nielsen har opnået er, at blive kåret som årets spiller i Brøndby i 2010 og 2014. Derudover er hun også blevet kåret til Danmarks bedste fodboldspiller i 2012.

Stadig sulten

"Hvis jeg ikke var sulten efter mere, så var jeg selvfølgelig stoppet. Jeg brænder stadig for fodbolden og vil som altid gøre alt for at vinde mesterskabet og pokalen," siger Theresa Nielsen og fortsætter: "Jeg håber og tror, at hvis vi fortsætter det gode spil, at det kan resultere i en finaleplads i Champions League og at vi samtidig kan hive mesterskabet og pokalen i hus. Og på landsholdet, vil jeg gerne nå at være med til et VM og OL, inden fodboldstøvlerne lægges på hylden". Lige nu har Theresa Nielsen 100 procent fokus på fodbolden, og så må jobbet/karrieren komme i anden række. Udenfor banen er hun social og humoristisk. Det ses blandt andet på de sociale medier, hvor interessen for Theresa Nielsen og kvindefodbold stiger støt. "Det er fedt at interessen hele tiden stiger for både mig og kvindefodbolden. Jeg har nu 27.000 følgere på instagram og 6.000 på facebook," fortæller hun.

Den europæiske drøm

Men selvom Theresa Nielsen drømmer om en finaleplads i Champions League, så er der lang vej endnu. Årets første Champions League-modstander er SK Slavia Prag. "Jeg forventer to fysisk hårde, men velspillede kampe med god intensitet og energi. Men også to kampe, hvor vi samlet set går videre," siger Theresa Nielsen og tilføjer: "Det jeg elsker mest ved fodbold er at vinde - og sammenholdet".

                   

 

               
                 

                                      ”Billede

                   

9. Nanna Christiansen

                   

Jeg blev født med en fodbold

25-årige Nanna Christiansen har blik for spillet, er god i mellemrummene og teknisk stærk. Brøndbys offensive midtbanespiller har tidligere spillet for B93-HIK-Skjold. Hun startede med at spille fodbold som 8-årig på et pigehold i Skjold, men interessen startede meget tidligere. "Jeg tror, jeg blev født med en fodbold," fortæller Nanna Christiansen. Med tiden har hun udviklet sig til en af ligaens store profiler. Sammen med Brøndby har hun vundet både mesterskabet og pokalen. Nanna Christiansen har også vundet EM-bronze med U19-landsholdet og A-landsholdet.

En fantastisk følelse

"Det største jeg har opnået som spiller indtil videre, var da vi spillede os i Champions League-semifinalen i år," fortæller Nanna Christiansen og tilføjer: "Det giver en fantastisk følelse i kroppen, når man gennem en hel sæson, og gennem et helt fodboldliv opnår nogle af de resultater, man stræber efter," understreger Brøndbys lille målsluger. "Mine ambitioner ligger i Brøndby nu og jeg ønsker at være med til, at vi hele tiden udvikler os," siger Nanna Christiansen. "Det kunne jo være sejt at stå i en Champions League-finale en dag," tilføjer hun. Selvtillid og spilleglæde "Jeg elsker fodbolden, sammenholdet med holdkammeraterne og at vinde," siger Nanna Christiansen og fortsætter: "Det, der inspirerer og motiverer mig mest er, at få tillid fra trænere og medspillere. Fordi det giver en tro på egne evner, selvtillid og spilleglæde". Derfor er Nanna Christiansen særligt glad for at træne under holdets nye cheftræner. "Det betyder meget, at få en træner som Per Nielsen. Han er rigtig god til at motivere os til at yde vores bedste. Per har mange sjove træningsøvelser, og så går han målrettet efter at vinde fodboldkampe," fortæller Nanna Christiansen og tilføjer: "Per har også en forståelse for, hvor vi hver især er som spillere, og hvad der skal til for at gøre os bedre. Han er selv et konkurrencemenneske og forstår, hvad der driver os – at vi vil være det bedste hold og den bedste spiller, og han er god til at kombinere konkurrenceelementet med samarbejde og fællesskab i træningen".

The Double

I 2013 var Nanna Christiansen med til at vinde The Double med Brøndby. I år har Brøndby igen alle muligheder for at krone den flotte sæson med at vinde begge titler. "Det er den fedeste følelse at vinde The Double. Det er det, vi som hold kæmper for i løbet af et helt år, og når vi står med pokalen over hovedet til sidst, så ved vi bare, at vi har været gode og en succes, og det giver selvtillid," fortæller hun. "Jeg elsker at vinde, og det vil betyde alt at genvinde The Double i år. Vi har et virkelig godt hold. Vi spillede os til en Champions League semifinale, og hvis vi vinder The Double, tror jeg godt, vi kan tillade os at sige, at det har været et helt fantastisk år," fastslår Nanna Christiansen, der læser til pædagog ved siden af fodbolden.

                   

 

               
                

                                    ”Billede

                   

10. Louise Kristiansen

                   

Spillerportræt mangler

                   

 

               
                 

                                        ”Billede

                   

11. Katrine Veje

                   

Vi vil være Danmarks bedste

24-årige Katrine Veje er en af dansk kvindefodbolds store profiler. Hun er en teknisk og hurtig venstrekantspiller, som også kan vise vilje og gejst. Inden Katrine Veje trak i Brøndby-trøjen spillede hun for Vejle Boldklub, OB og den svenske storklub LdB Malmø. "Jeg startede med at spille fodbold, da jeg var seks år. Min første klub hed MG&BK i Middelfart. Der var et pigehold, men jeg spillede med drengene," fortæller Katrine Veje og fortsætter: "Jeg deltog også i DM med drengene, hvor jeg spillede på hold med Christian Eriksen og Rasmus Falk. Vi havde faktisk et rigtig talentfuldt hold".

De store triumfer

Katrine Veje kan trods sin unge alder allerede skrive flere store bedrifter på cv'et. "Det største for mig er stadig vores tredjeplads ved EM i Schweiz med U17-landsholdet og den efterfølgende VM-slutrunde, hvor jeg kom på verdensholdet," fortæller hun og fortsætter: "Derudover er det uden tvivl de tre svenske mesterskaber, tredjepladsen ved EM i Sverige med A-landsholdet - og ej at glemme semifinalepladsen i Champions League med Brøndby. At nå så langt i Champions League med ens klubhold betyder utrolig meget".

Udlandet kalder

Den 3. juli rejser Katrine Veje til Seattle for at spille fodbold. "I USA venter der mig en stor, men fed udfordring. Jeg kommer til at spille sammen med nogle af verdens bedste spillere fra USA, Europa og Asien, så det bliver spændende. Jeg glæder mig til at spille på højeste niveau og blive udfordret endnu mere," fortæller Katrine Veje, der samtidig lover at vende tilbage til Brøndby. "Min tid i Brøndby har været god. Jeg føler, at jeg har udviklet mit spil på banen og er vokset rent menneskeligt udenfor banen," siger hun og tilføjer: "Som hold har vi kæmpet os i Champions League-semifinalen, pokalfinalen og p.t. ser vi ud til at vinde Danmarksmesterskabet. Sæsonen er derfor aldeles godkendt".

"Giv os en fest"

Sidste år var Katrine Veje med til at vinde pokalfinalen foran 2.028 tilskuere i Odense. "Det var topfedt, at vinde pokalfinalen over mine tidligere holdkammerater," siger hun og tilføjer: "Men at vinde The Double i år vil være endnu federe. Så kan vi for alvor kalde os Danmarks bedste kvindehold - og det ville betyde afsindig meget for holdet og mig".  Katrine Veje ser frem til pokalbraget mod ærkerivalerne fra Fortuna Hjørring. "Det er altid noget specielt at spille mod Fortuna Hjørring. Det er altid nogle gode, tætte kampe, vi får os. Det bliver fedt," siger Katrine Veje. "Jeg håber, at der kommer mange og støtter op omkring pokalfinalen og hjælper os til en sejr. Det betyder altid meget med mange mennesker på lægterne. Så kom og giv os en fest," tilføjer hun.

                   

 

               
                

                                      ”Billede

                   

12. Stine Larsen

                   

Spillerportræt mangler

                   

 

               
                 

                                      ”Billede

                   

13. Freja Sørensen Abildå

                   

Spillerportræt mangler

                   

 

               
                

                                      ”Billede

                   

14. Sofie Bloch Jørgensen

                   

Spillerportræt mangler

                   

 

               
                 

                                      ”Billede

                   

16. Amanda Brunholt

                   

Spillerportræt mangler

                   

 

               
                

                                    ”Billede

                   

17. Julie Tavlo                  

"Jeg har fået smag for at vinde guld"

25-årige Julie Tavlo Petersson har et godt overblik, en god disciplin og er god til at gøre sine medspillere gode – især sideskift og dybdebolde er hendes speciale. Brøndbys centrale midtbanespiller har tidligere spillet i Skovlunde If, Damsø og Taastrup FC. Julie Tavlo Petersson begyndte til fodbold, da hun var omkring otte år gammel. "Jeg startede på et drengehold i Hedehusene IK, hvor jeg spillede et par år. Herefter spillede jeg på et pigehold i Taastrup," fortæller hun. Interessen for fodbold begyndte i børnehaven. "Jeg havde en pædagog, der hver dag tog sig tid til at gå med mig ud og spille fodbold, interessen tog yderligere til, da jeg var på fodboldskole," mindes Julie Tavlo Petersson.

Skiftet til Brøndby

Efter Julie Tavlo Petersson skiftede til Brøndby, har hun fået smag for det der med at vinde guld – og guldet er også hendes nuværende mål. "Vi skal vinde The Double igen i år. Lige nu er jeg i Brøndby og der er her mit hjerte er; hvad der skal ske i fremtiden ved ingen, men der skal ikke herske tvivl om, at jeg ønsker mange år i den blå-gule trøje," understreger Julie Tavlo Petersson, der kom til Brøndby i 2014, og tilføjer: "Jeg elsker at være i Brøndby. Jeg får god træning, har dygtige holdkammerater og er omringet af professionelle og skønne mennesker. Udlandet kunne selvfølgelig være spændende, og jeg skal ikke udelukke, at det en dag skal overvejes, men lige nu handler det om Brøndby, og om at bibeholde The Double på Vestegnen".

Succes der giver gåsehud

Julie Tavlo Petersson indrømmer, at det kan blive svært at gentage sidste års bedrifter, hvor holdet - udover at vinde The Double - også spillede sig frem til en Champions League-semifinale. "At nå en Champions League-semifinale er helt specielt. Især hjemmekampene imod Apollon og Linköping giver mig stadigvæk gåsehud, når jeg tænker på det," fortæller hun og fortsætter: "Hvis vi vinder The Double og kommer i en Champions League-finale er det vel bedre; men det kræver en fantastisk CL-lodtrækning og at vi spiller vores allerbedste. Det er selvfølgelig ikke umuligt, men det er klart, at når man ser tilbage på sidste sæson, bliver den meget svær at toppe," siger Julie Tavlo Petersson og tilføjer: "En ting vil jeg dog love, vi vil gøre, hvad vi kan, for at gentage successen".

Sammenholdet

"Det jeg elsker allermest ved fodbold er den udfordring, jeg møder hver dag til træning og i kamp. Muligheden for at udvikle mig som spiller og menneske, den kan jeg ikke forestille mig et liv uden," siger Julie Tavlo Petersson og slutter: "Når det er sagt, så er omklædningsrummet også noget af det bedste jeg ved. Det sammenhold vi har, ville jeg have meget svært ved at undvære".

                   

 

               
                 

                                      ”Billede

                   

19. Nicoline Sørensen

                   

Spillerportræt mangler

                   

 

               
                

                                      ”Billede

                   

20. Ida Kathrine Karstoft

                   

Fra det vestjyske til Vestegnen

19-årige Ida Karstoft er et nyt ansigt i Brøndby-truppen. Hun er et ungt talent med en god forståelse for spillet. "Min største kompetence på fodboldbanen er min hurtighed. Hurtighed er ikke noget man bare kan træne sig til, så det er klart min største fordel," fortæller Ida Karstoft, der elsker spillet, men også alt det, der hører med til det: Konkurrencen, udfordringerne, det sociale og alle de følelser, der følger med. Brøndbys nye hurtigløber spiller back eller midterforsvar. Hun har tidligere spillet for Lemvig GF, Thisted FC og Team Viborg. Ida Karstoft startede med at spille fodbold, da hun var omkring otte år gammel. "Den første klub jeg spillede for var Klinkby Boldklub - her spillede jeg i seks år," fortæller hun.

Fodbold ved et tilfælde

Ida Karstoft begyndte egentlig kun at gå til fodbold, fordi alle hendes veninder gik til det. "Det var meget tilfældigt, at jeg begyndte at spille. Men når det så er sagt, så har jeg altid elsket at være aktiv; lige fra ridning til gymnastik og håndbold, og med to forældre, som også spillede fodbold, lå det nok i kortene, at jeg også skulle prøve mig af på en fodboldbane på et tidspunkt," siger Ida Karstoft og fortsætter: "At det så ville føre til landshold og nu Brøndby IF. Det havde jeg aldrig turde håbe på". "Min far har altid troet på mig og overbevist mig om, at jeg kan komme langt i fodbold. Det har været med til at give mig troen på mig selv," tilføjer hun.

En masse at lære

"Mine ambition er, at udvikle mig som spiller, og det tror jeg bestemt jeg har mulighed for i Brøndby IF, som er et af de bedste kvindehold i Danmark," siger Ida Karstoft, som allerede har haft mange store opleveler med fodbold, og hun håber, der kommer mange flere. "Igennem klubfodbolden blev jeg Danmarksmester med Thisted i U18 DM rækken. Det var en fed oplevelse og en god afslutning på to fantastiske år i Thisted-trøjen. Jeg har også været så heldig, at være med til EM to gange – én gang med U17 landsholdet og én gang med U19 landsholdet. Derudover fik jeg debut på A-landsholdet i januar 2015," fortæller Ida Karstoft og tilføjer: "Med Brøndby håber jeg på, at blive vinder af The Double, som de gjorde sidste år, og komme så langt som muligt i Champions League".

Fodbold på højeste plan

"Jeg har været ude i tre måneder på grund af overbelastningsskader i mit knæ, så mit første mål for denne sæson er, at komme ordentlig i gang igen og komme op på det niveau, der kræves for at spille fodbold på højeste plan i Danmark," siger Ida Karstoft og tilføjer: "Det har været en positiv oplevelse at komme til Brøndby – alle har taget rigtig godt i mod mig, og jeg er glad for min beslutning om at tage springet fra det vestjyske til København". Udenfor banen er Ida Karstoft en udadvendt og smilende pige. "Jeg er lige blevet færdig med gymnasiet og har valgt at tage et sabbatår ind til videre," fortæller Ida Karstoft og fortsætter: "Så lige nu står den primært på fodbold og sekundært forhåbentlig også et deltidsjob. Efter mit sabbatår håber jeg på, at læse idræt på Københavns Universitet, men det kan måske nå at ændre sig".

                   

 

               
                 

                                      ”Billede

                   

22. Amalie Thestrup

                   

En eksplosiv angriber med målnæse

20-årige Amalie Thestrup er en hurtig, eksplosiv og hårdtarbejdende angriber med målnæse og en god spilforståelse. Brøndby-angriberen har spillet fodbold siden hun var 6 år gammel. "Jeg startede til fodbold, da min familie og jeg boede i Wilmington, Delaware - USA," fortæller Amalie Thestrup og fortsætter: "Det første hold jeg spillede på var i den lokale YMCA, men jeg kom hurtigt videre til en af de mange lokale pigefodboldklubber, der lå i området, som hed Concord Soccer. Her spillede jeg indtil vi flyttede hjem til Danmark et par år efter". Amalie Thestrup fik interessen for fodbold gennem sin morfar, som spillede fodbold på højt plan, da han var ung.

Et fantastisk sammenhold

"Det største jeg indtil videre har opnået som spiller var at vinde bronze til U17 EM og nå til semifinalen i Champions League det første år jeg overhovedet spillede Champions League," siger Amalie Thestrup. "Der var ikke mange, der havde troet, vi kunne nå så langt i år med så nyt og ungt et hold, men der viste vi virkelig, hvad vi er lavet af og hvad hårdt arbejde og et fantastisk sammenhold kan gøre," tilføjer hun. Amalie Thestrup vil dog ikke bare hvile på laurbærrene. Hun har ambitioner om meget mere. "Jeg vil gerne nå til tops i europæisk fodbold sammen med Brøndby og spille en afgørende rolle på holdet," fortæller Thestrup og fortsætter: "Vi tog et stort skridt i år i Champions League, men lærte også, at der er et hul mellem toppen af dansk kvindefodbold og toppen af europæisk kvindefodbold. Det hul vil jeg gerne være med til at lukke, så vi kan komme op og være med, der hvor det først går hen og bliver rigtig sjovt".

Masser at se til

Udenfor banen er Amalie Thestrup en social, glad og positiv person, der elsker at have masser af ting at se til. "Lige nu har jeg sabbatår og arbejder som tjener på en café/restaurant. Jeg starter med at læse interkulturel markedskommunikation på Copenhagen Business School til sommer," fortæller hun og tilføjer: "Jeg vil gerne spille fodbold så længe jeg overhovedet kan, men når støvlerne engang skal lægges på hylden, vil jeg gerne arbejde med kommunikation og marketing i en stor virksomhed". Men inden da vil Amalie Thestrup gerne have spillet på A-landsholdet og været professionel spiller i udlandet. Faktisk har hun allerede spillet i Tennessee - USA, hvor kvindefodbold er meget større end i Danmark. Hvad elsker du mest ved fodbold? "Følelsen man får, når man opnår et mål, man har sat sig. Der er intet der kan overgå, det man føler, når man har vundet en altafgørende kamp, vundet et mesterskab eller scoret et afgørende mål," forklarer Amalie Thestrup og fortsætter: "Denne følelse får man endda lov til at dele med alle dem, man har arbejdet side om side med for at nå disse mål - nemlig sit hold - og det sammenhold man får ved det, er det fedeste i hele verden!"

                   

 

               
                

                                    ”Billede

                   

26. Kathrine Larsen

                   

Spillerportræt mangler